Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!

Tarih: 09-10 Aralık 2017 Cumartesi ve Pazar Günleri

Yer: ESPARK Alışveriş Merkezi Kat: -1

"Uçaklar Nasıl Uçar Sunumu" Saatleri: 14:00-16:00-18:00-20:00 (4 seans)

"Hadi Hava Aracı Tasarlayalım!" Etkinliği Başlangıç ve Bitiş Saatleri: 12:00-20:00

Anadolu’nun en güzel kentlerinden birisi olan Eskişehirimizin incisi Anadolu Üniversitesi, bugün sadece öğrencilerinin geleceğine ışık tutmakla kalmıyor. Kent ve kent insanın yolunu da bilimin çizdiği yolda aydınlatıyor. Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı da bu sorumluluğun bilinci ile geçmişten aldığı gücü, bugünün deneyimi ve teknolojisi ile birleştirerek, geleceğe taşımaya hazırlanıyor.

Havacılık kenti Eskişehir’e yaraşır bir Havacılık Parkı nasıl yaratırız, sorusu ile çıktığımız yolda, “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” adlı etkinliğimiz 9-10 Aralık 2017 Cumartesi ve Pazar günlerinde Eskişehirliler ile buluşuyor. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü kutlayacağımız haftanın sonunda gerçekleşecek bu etkinlik serisi, sadece çocukları değil, havacılık tutkusunu içinde taşıyan 7-77’ye tüm Eskişehirlileri ağırlayacak. “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” etkinliği kapsamında, çocuklar için tasarım atölyesinin yanı sıra, her yaştan katılımcılar için, uçakların nasıl uçtuğunu anlatan sunumlar yapılacak. Havacılık tarihimizin önemli kilometre taşları, Nuri Demirağ ve Selahattin Reşit Alan’ın da anılacağı etkinliğimizde, Selahattin Reşit Alan Tasarım Atölyesinde çocuklar, basit ev aletleri ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hava aracı tasarlayabilecekler. Çocuklarımız, tasarladıkları hava araçlarını dikey rüzgâr tünelinde deneyecek ve Havacılık Parkı uzmanları ile tasarımlarını geliştirecekler. Nuri Demirağ Gök Okulu’nda ise, “Uçaklar Nasıl Uçar” adlı sunumlar ile havacılığı, bilimin ışığında öğrenecekler.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı olarak hedefine ilkokul ve ortaokul öğrencilerini koyan havacılık temalı bilim iletişimi etkinliklerinde amacımız; kent, bölge ve ülke insanına havacılık sevgisini aşılamak, havacılıkla ilgili alanlarda bilgi birikimlerini arttırmak ve havacılığın gelişimine destek olmalarını sağlamak. Bu amaçla hazırladığımız etkinliklerde, çocuklarımıza, hava araçlarının nasıl uçtuklarını, motor ve pervane gibi sistemlerin nasıl çalıştıklarını deneyimleyerek öğrenme imkanı sunuyoruz. Öğrenme sürecinin en önemli adımı soru sormakla başlar diyerek, çocuklarımızın yaşayarak, sorgulayarak ve elbette eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak bir ortam sunuyoruz. Bu süreçte, basit ev aletleri ile havacılığa ilişkin deney atölyeleri, model ve uzaktan kumandalı uçak kursları, dijital müzecilik kapsamındaki çoklu ortam uygulamaları ile havacılık sevdasının ilk tohumlarını da atmış oluyoruz.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!” etkinliği ile yeni yılı karşılamanın mutluluğunu yaşarken, 2018 yılının da verimli bir yıl olacağının müjdesini veriyor. Şubat ayından itibaren minik misafirlerimizi, gruplar halinde ve önceden alınmış randevular kapsamında Havacılık Parkı’mızda ağırlayacak olmanın, havacılık tutkumuzu onlarla paylaşmanın heyecanını taşıyoruz.

Bu nedenle son söz yine havacılık tutkunlarının, “Yaşasın Bilim! Yaşasın Havacılık!”