Merak Makinesi Programı

Özellikle çocuklara onları düşündürerek, eğlendirerek, meraklandırarak ve şaşırtarak hava araçları nasıl uçar, hava araçları nasıl çalışır konusunda bilgi transferi yapmak Anadolu Üniversitesi Havacılık Pakı misyonu içerisinde yer almaktadır. Merak Makinesi programı Amerikalı uçak üreticisi Boeing ve Bilim Kahramanları Derneği tarafından geliştirilmiş çocuklara yönelik programdır. İstanbul’dan sonra ilk kez Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkında düzenlenmiştir. Çocukların bu programın sonunda hava araçlarının nasıl uçtuğunu unutmayacak şekilde öğrenmeleri başarı ölçütü olmaktadır. Gelecek dönemlerde de buna benzer programların yaygınlaştırılması ve hangarımıza daha fazla çocuğun gelmesi hedeflenmektedir.

Rektörümüz Naci Gündoğan Merak Makinesi programın kapsamındaki çalışmaları ziyaret ederek, Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkının misyonunun Eskişehir’deki çocuklara ve gençlere havacılık sevgisi aşılamak ve havacılığı öğretmek olduğunu belirtmiş, Merak Makinesi ve Havacılık Parkına dair şunları söylemiştir: “Yeni hangarımızda da bundan sonra ilköğretim çağındaki çocuklarımıza özellikle havacılıkla ilgili basit deneyler yaptırılabilecek basit deney setleri hazırlandı. Daha çok öğrencilerimizi parka çekmek, Eskişehir’deki havacılık sevgisini bilimsel temellere dayandıracak, onlarda merak uyandıracak bir sevgi haline getirmek ve onları havacılığa yönlendirmek gibi temel hedeflerimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün Milli Eğitim okullarıyla da irtibat halinde çocuklarımızı bu parka çekeceğiz.” Fotoğraflar için tıklayınız.