“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kapsamında Model Uçak Kursu

Geleceğimizin havacı nesillerini yetiştirebilmek, andımızda da yer alan küçüklerimize havacılığı sevdirebilmek için Ata’mızın “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” sözünü kendimize ilke edinip çocuklarımızın bilim ve teknolojiye daha çok ilgi duymalarını sağlamalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bilim iletişimi etkinliklerimiz 22 Nisan Cumartesi günü “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla İki Eylül Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerine verilen model uçak kursu eğitimi ile devam etti. Model uçak kursu Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı (AÜHP) ve Anadolu Üniversitesi Havacılık Kulübü (AHAVK) ortak katkılarıyla düzenlendi.

Kurs boyunca öğrencilere parkımız model uçak eğitmeni Göksel Keskin ve öğrenci işlerimiz ile Havacılık Kulübünde yer alan kulüp üyeleri eşlik ederken, kursta öğrencilere “Arı” modeli yaptırılırdı. Gün içerisinde parkımızda yer alan “Antonov An-2” uçağının içine girip, kokpite oturma fırsatı bulan öğrencilerin heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden belli oluyordu.

Günün sonunda etkinliğimiz, eğitim boyunca onlara eşlik eden büyüklerinin çok güzel ilişkiler kurdukları küçüklerimizin içine serptikleri havacılık tohumunun verdiği mutluluk ve haklı gururuyla çektirdikleri toplu fotoğraf ile son buldu.

Etkinlik fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.